کلبه درد

درد دلهای از یک جوان افغان

کلبه درد

درد دلهای از یک جوان افغان

ولسوالی جغتو، ولایت غزنی

ولسوالی جغتو در غرب شهر یا مرکز ولایت غزنی به مسافه 22 کیلو متری قرار دارد که مردم ولسوالی جغتو اکثراً زراعت پیشه بوده و بعضاً به دام پروری نیز اشتغال دارند. با وجود که مردم ولسوالی جغتو مردم فقیر هستند ولی باساس شهامت و ایمانداری که دارند هرکز دست به کشت های نا مشروع نزده و از زرع مواد که نظر به شریعت حرام است جداً ابا میورزند.
ترکیب ملی مردم ولسوالی جغتو عبارتند از قوم هزاره ، سادات ، قزلباش ، بیات و قطغن میباشند. 25 فیصد از خاک و مردم جغتو که پشتون ها را تشکیل میداد در اواخر حکومت اسلامی از پیکر جغتو جدا گردیده و فعلاً 3 واحد اداری محلی را بنام های ولسوالی واعظ ، ولسوالی خوگیانی و ولسوالی رشیدان تشکیل داده اند که متباقی 75 فیصد نفوس دیگر بدور یک ولسوالی که ولسوالی جغتو باشد جمع هستند. چون احصائیه دقیق و ثبت احوال نفوس در ولسوالی ها عملی نشده طور تخمین نفوس فعلی ولسوالی جغتو در حدود یک صد ده هزار (110000) نفر میباشد که در یک ساحه وسیع جغرافیای ذیست و زندگی دارند. ساحات که مردم در آنجا ذیست و زندگی دارند به دره های متعدد تقسیم گردیده که عبارتند از دره ککرک ، دره شاکی ، دره ترگان ، دره قیاق ، دره سراب ، دره گلبوری و احمدا ، دره جرمتو ، دره قریه یوسف و دره جلگاه میباشد.
                                                                     
بااحترام
                                                              محمد حامد " همتی

دولتمردان و بزرگان افغانستان

دولتمردان و بزرگان افغانستان تا چه وقت می خواهند که مردم بیگناه و فقیر ما قربانی سیاست های دوگانه آنها گردیده و عزیزان شان را از دست بدهند. مردم افغانستان تنها خواست که دارند امنیت سرتاسری و صلح پایدار در این سرزمین آشوب است. قابل تذکر است که پاکستان هیچگاه حسن نیت در قبال افغانستان نداشته و در آینده هم نخواهد داشت چون منافع ملی پاکستان در ویرانی افغانستان بوده و انها هیچگاه نمی خواهند که یک افغانستان با ثبات و قدرتمند را در همسایگی خود داشته باشند. پس دولت افغانستان باید از سیاست تضرع خودداری نموده صادقانه در راستای تامین امنیت تلاش نموده ، دوست و دشمن خود را تعریف نمایند. 

بااحترام محمد حامد " همتی "

اوضاع کشور عزیز مان


اوضاع کشور عزیز مان افغانستان روز به روز وخیم تر شده می رود، نفوذ گسترده طالبان در ولایات مرکزی، اختلافات گوناگون در خانه ملت ( پارلمان ) ، فساد بیش از حد در ادارات دولتی ٰ، سیاست دو گانه حکومت در قبال طالبان و کشمکش های اخیر دانشگاه کابل در نهایت قابل تشویش بوده و مردم رنجیدیده این مرز و بوم را هراسان نموده است. امیدوار هستم جوانان ما نسبت به مسایل اجتماعی و سیاسی کشور آگاه شده و افزار سیاسی سیاستمداران قرار نگیرند. خدواند از گناه معامله گران و کسانیکه برای کسب شهرت و قدرت طلبی ها از احساسات جوانان ما استفاده سو نموده و تعصبات را دامن می زنند نگذرد. به امید صلح پایدار در افغانستان.
محمد حامد همتی

کابل شهر آشوب


کابل شهر آشوب که در آن مردمان هزار رنگ و هراز چهره زندگی می کنند، مردمانیکه مثل هوای بهار گاهی گرم و آفتابی اند و گاهی هم خروشان و بارانی. مردمانیکه طی سالیان متمادی اسباب سیاسی سیاست مداران بوده و همیشه در عملکرد هایشان احساساتی عمل نموده یا افراط کرده اند و یا هم تفریط و هیچگاه قادر به درک ضروریات های عصر خویش نبوده اند. جوانان عزیز ما باید بدانند که کشور عزیز مان افغانستان امروز نسبت به هر زمانی دیگر بیشتر به وحدت ملی ضرورت دارد. رویداد های اخیر در افغانستان مردم عزیز مان را بیشتر نسبت به آینده شان مایوس ساخته است.
  

اعتصاب غذا

اعتصاب غذا آخرین و شدیدترین مرحله اعتراض در یک نظام دموکراتیک میباشد. اما در افغانستان ازین روند اعتراض یک سرگرمی ساخته اند.
اعتصاب غذا به عنوان یک روش بیان خواسته ی بدون خشونت به حالتی گفته می شود که فرد برای به دست آوردن خواسته خود یا رسیدگی به حقی که پایمال شده از خوردن و گاه آشامیدن پرهیز می کند. اعتصاب غذا می تواند به مرگ فرد منجر شود و بنابراین باید آخرین راه یا روشی باشد که فرد برای بیان نظرش یا به دست آوردن چیزی از آن استفاده می کند. اما در کشور عزیز مان اعتصاب اولین راه و روش برای اعتراض است که این به گونه خود ارزش های روند اعتراض را تضعیف ساخته و اثرات این نوع گردهمایی ها را کم رنگ می سازد.
                           محمد حامد " همتی"